Ha több interjú tartalmára is kíváncsi vagy, akkor katt:  www.freeweb.hu/gilmoregirls/konyvtar/sajto.htm

 

TVGuide.com: Milyen érzéseid vannak Logan (Matt Czuchry) és Rory szakításával, és a sorozat általános befejezésével kapcsolatban?

 

Alexis Bledel: Azt hiszem, a kapcsolatuk alapján nem feltétlenül ezt várták az emberek, de sok emberrel történik ilyesmi, ha lediplomáznak és máshol kezdenek új életet. Úgy gondolom, ilyenkor sok kapcsolat kerül válaszútra: szakítás, vagy újrakezdés. Én erősen éreztem, hogy azt akartam, a karakterem olyan életet éljen a sorozat végén, amit a kezdetek óta kívántunk neki, mert annyira ambiciózus volt, és szomjazott a tudásra, hogy szerettem volna, ha végül ehhez tér vissza. Nagyon mélyen élte meg ezt a kapcsolatot - ahogy az összes többit is, ami nem rossz dolog -, de határozottan fejezte be. Olyan döntést hozott, amellyel hű maradt önmagához.
 

 

 
 

 

TVGuide.com: Gondolod, hogy a munka, amit kapott, hirtelen jött?
 

 

Alexis Bledel: Nos, valamit ki kellett találni. Rorynak szüksége volt valamilyen munkára, és örülök, hogy nem azonnal kezdett el dolgozni. Az, hogy olyan segítette a munkához, akit ismert, szerintem fontos, remélhetőleg így több értelme van. Valahogy ki kellett őt küldeni a világba. Tetszik, hogy Barack Obama kampányát keverték bele.
 

 

 
 

 

TVGuide.com: Mit gondolsz, további 13 rész jobban el tudta volna varrni a szálakat?
 

 

Alexis Bledel: Szabályszerű volt Rory diplomaosztójával befejezni a sorozatot, mert minden azzal kezdődött, hogy módot kellett találni rá, hogyan lehetne fedezni az előkészítő iskolája költségeit, mivel annyira céltudatos volt. Én ezt a zárást jónak érzem, ha még több epizódot készítettünk volna, új dolgokkal kellett volna előállni.
 

 

 
 

 

TVGuide.com: És akkor már ki kellett volna lépned a diploma utáni életbe.
 

 

Alexis Bledel: Igen, és a Lorelai (Lauren Graham) és Luke (Scott Patterson) közötti kapcsolatot is le kellett zárni valahogy. Tetszik az is, ahogy ezt befejezték - elég reményteljesen -, hisz Lorelai már minden lehetőséget kimerített Rory apjával.
 

 

 
 

 

TVGuide.com: Szóval jobb hagyni a nézőket, hadd találják ki maguknak a folytatást.
 

 

Alexis Bledel: Igen.
 

 

 
 

 

TVGuide.com: Mi fog hiányozni Rory szerepéből? A gyors beszéd?
 

 

Alexis Bledel: (nevet) Nem. Nagyon szerencsés voltam, hogy egy olyan tinédzsert alakíthattam, aki ennyire magasra törő és intelligens volt, és ilyen mértékben elütött a legtöbb tinédzser karaktertől, akiket a TV-ben látni, de örülök, hogy most már felnőtt szerepekbe bújhatok. Ha nem játszatnék több olyan eredeti szerepet, mint Rory volt, azt nagyon sajnálnám.
 

 

 
 

 

TVGuide.com: Fontos számodra, hogy elszakadj attól, hogy Rory-ként ismernek?
 

 

Alexis Bledel: Nem tudom, mennyire lenne lehetséges teljesen elszakadni ettől. Várom, hogy különböző szerepeket játszhassak, és felmérhessem a saját képességeimet, de nem hiszem, hogy jó ötlet csak azért elvállalni egy szerepet, mert más. Jobban érdekel, hogy amiben dolgozom, az igényes legyen.
 

 

 
 

 

TVGuide.com: Láttam az I'm Reed Fish című filmet, és nagyon egyszerű volt, de hatalmas üzenet állt mögötte. Miért vállaltál szerepet ebben a filmben?
 

 

Alexis Bledel: Egy kicsit másnak tűnt rengeteg dologtól, amiket általában olvasok, mivel ebben a filmben benne van egy film, és nagyon szeretem azt a kis csavart, ami a közepén történik, de inkább nem árulom el. A kisváros valamennyire Stars Hollowra emlékeztetett; ez egy igen erős helyszín egy történetnek, mivel nagyon bensőséges - egy aprócska kisváros, teli eredeti szereplőkkel.
 

 

 
 

 

TVGuide.com: Dolgozol valami máson is?
 

 

Alexis Bledel: Reménykedem néhány független produkcióban, de egyelőre semmi biztosat nem tudok mondani. Most még forgatókönyveket olvasgatok, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább.